Stadiul implementării

Contractul de lucrări nr. 1 – Închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia)

Progresul fizic realizat pentru acest contract, în luna ianuarie 2016, este de 100%.

În data de 21 Octombrie 2015, Consiliul Județean Constanța a organizat inaugurarea investiţiei şi o conferința de presă privind finalizarea acestui contract de lucrari. Evenimentul a avut loc în localitatea Murfatlar, pe amplasamentul fostului depozit neconform de deșeuri și s-a desfășurat în prezența domnului Marius Nica, ministrul fondurilor europene, a domnului Valentin Șoneriu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și a reprezențanților Consiliului Județean Constanța. Cu ocazia acestui eveniment a fost marcată finalizarea oficială a contractului de lucrări nr 1, în valoare de peste 31 milioane de lei, fără TVA, contract ce a prevăzut activități specifice în vederea închiderii depozitelor neconforme de deșeuri ce au existat în județul Constanța în localitățile Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar şi Medgidia.

Contractul de lucrări nr. 2.1 – Construirea noului depozit conform de deșeuri din localitatea Tortoman,

Progresul fizic realizat pentru acest contract, în luna ianuarie 2016, este de 100%.

Consiliul Județean Constanța a organizat, în data de 22 martie 2016, o conferință de presă privind finalizarea lucrărilor din cadrul contractului “Construirea noului depozit conform de deșeuri din localitatea Tortoman”. Contractul a fost derulat în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu.

Acest contract de lucrări a avut o valoare de 17.941.704,54 lei (fără TVA).

Lucrările executate în cadrul contractului au avut ca scop construcția unui depozit conform de deșeuri, în localitatea Tortoman. Depozitul conform de deșeuri, construit la Tortoman prin prezentul proiect, va deservi populația din zonele de colectare:
 Zona 3 – Deleni
 Zona 4 – Cernavodă
 Zona 5 – Hârșova și
 Zona 6 – Medgidia

Toate aceste zone însumează o populație de 158.360 locuitori. În cadrul depozitului de la Tortoman vor putea fi depozitate deșeurile menajere și asimilabile, deșeurile din piețe, din parcuri și grădini și cele stradale. Depozitul din localitatea Tortoman este dimensionat să funcționeze pentru durata de 27 ani, cantitatea de deșeuri ce se va depozita în această perioadă fiind de 970.000 tone.
Termenul de finalizare a contractului de lucrări a fost 15.12.2015, fiind respectat întocmai angajamentul contractual.

Contractul de lucrări nr. 2.2 – Construirea stației de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB din localitatea Tortoman

Progresul fizic realizat pentru acest contract, în luna ianuarie 2016, este de 100%.

În data de 17 noiembrie 2016, Consiliul Județean Constanța, a organizat în localitatea Tortoman, o conferință de presă privind finalizarea lucrărilor din cadrul contractului “Construirea stației de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB din localitatea Tortoman”. Contractul a fost implementat în cadrul programului de investiții “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța”, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial de Mediu.
Acest contract de lucrări a avut o valoare de: 22.070.006,99 lei (fără TVA).

Lucrările în cadrul contractului menționat mai sus au avut ca scop execuția și finalizarea noului depozit conform de deșeuri, din localitatea Tortoman, precum și remedierea oricăror alte defecte ale acestuia.
Termenul de finalizare a contractului de lucrări a fost 03.08.2016, fiind respectat întocmai angajamentul contractual.


Contractul de lucrări nr. 3 – Construirea stațiilor de transfer Hârșova și Deleni

În data de 20 octombrie 2016, Consiliul Județean Constanța, a organizat, în municipiul Constanța, o conferință de presă privind finalizarea lucrărilor din cadrul contractului “Construirea staţiilor de transfer Hârşova şi Deleni”. Contractul a fost implementat în cadrul proiectului de investiții “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța”, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operational Sectorial de Mediu 2007-2013.
Acest contract de lucrări a avut o valoare de: 5.698.493,57 lei (fără TVA).

Lucrările în cadrul contractului menționat mai sus au avut ca scop construirea a două staţii de transfer a deșeurilor, în localitățile Hârşova şi Deleni, deșeuri care vor fi ulterior selectate şi transportate către depozitul conform de deşeuri de la Tortoman.
Termenul de finalizare a contractului de lucrări a fost 25.03.2016, fiind respectat întocmai angajamentul contractual.

Contractul de lucrări CL4 “Construirea stației de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB din localitatea Ovidiu”

Consiliul Județean Constanța a organizat, în data de 28 iunie 2018, o conferință de presă privind derularea lucrărilor din cadrul contractului “Construirea stației de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB din localitatea Ovidiu”. Contractul este derulat în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, proiect cofinanțat prin Uniunea Europeană (UE) din Fondul de Coeziune și Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-20120. Acest contract de lucrări are o valoare totală 41.243.531,44 lei (fără TVA).

Lucrările executate în cadrul contractului au ca scop construcția stației de sortare a deșeurilor reciclabile și a stației TMB din localitatea Tortoman. Termenul de finalizare a contractului de lucrări este 24.07.2018, fiind respectat întocmai angajamentul contractual.